Marnix Krekels (Wilrijk, 1997) is student fotografie te Brussel. Hij ging in 2019 met zijn camera richting Keulen voor een reportage te maken over de Rotterdammerstrasse. Het lijnenspel en de felle maar zachte gele voorgevels gaven hem de inspiratie voor deze reeks. Hij zoekt de schoonheid bij  de mensen thuis. Hij fotografeert de mensen en vraagt hen om exact te blijven doen waarmee ze bezig waren voor de bel rinkelde en hij werd toegelaten in de leefwereld van deze verschillende groep mensen.

 

Centraal hier staat het licht.  Het licht waarmee hij schrijft én het licht dat zich bevindt in de leefomgeving van de mensen.

 

 

Ambulanciers 

Marnix Krekels had het genoegen om met de Antwerpse ziekenwagen mee te rijden en zo een beeld te kunnen schetsen van hun beroep. Deze reeks brengt uit respect geen slachtoffers in beeld. Tevens was het ook verboden om de artsen, brandweer en pit-medewerkers in beeld te brengen. Na het fotograferen van deze reeks was duidelijk dat ze een zwaar beroep hebben met veel afwisseling.