Zelf(in)beeld 

 

Door mezelf in beeld weer te geven kijk ik erg naar licht en compositie deze twee dingen zijn elementen waar ik sterk mee bezig ben. Natuurlijk zit er vaak een diepe betekenis in vele beelden, een persoon die ik graag zie en die overleden is, een vriendschap die achteruit gaat, een zoveelste bloedneus die weer lijdt tot frustraties. Deze frustraties reageer ik dan weer op de foute mensen af... Iedereen leest mijn beelden anders en daarom is er niet één betekenis achter het beeld.
Het is wat jij voelt als jij er naar kijkt. Een schim of een vage schets van mezelf op een witte achtergrond kan gaan tot het feit dat ik minder met tijd bezig ben of over dat soms de maatschappij voor mij net iets te snel evolueert en dat ik er gewoon niet aan wil deelnemen op die moment. Ik ben graag een vlieg in een ruimte en als mijn beeld aan een muur hangt in een ruimte ben ik een beetje een vlieg in de ruimte die neerkijkt op zijn omgeving.

 

 

 

Het leven zoals het is, Rotterdamer Strasse Köln

 

Marnix Krekels ging in 2019 met zijn camera richting Keulen voor een reportage te maken over de Rotterdammerstrasse. Het lijnenspel en de felle maar zachte gele voorgevels gaven hem de inspiratie voor deze reeks. Het trok hem aan om even naar de voordeur van deze mensen te stappen. Hij zoekt de schoonheid bij de mensen thuis. Hij fotografeert de mensen en vraagt hen om exact te blijven doen waarmee ze bezig waren voor de bel rinkelde en hij werd toegelaten in de leefwereld van deze verschillende groep mensen.

Centraal in dit boek staat het licht, niet enkel het licht waarmee hij schrijft maar ook het soort licht dat zich bevindt rond de leefomgeving van de mensen.

 

Ambulanciers 

 

Marnix Krekels had het genoegen om met de Antwerpse ziekenwagen mee te rijden en zo een beeld te kunnen schetsen van hun beroep. Deze reeks brengt uit respect geen slachtoffers in beeld. Tevens was het ook verboden om de artsen, brandweer en pit-medewerkers in beeld te brengen. Na het fotograferen van deze reeks was duidelijk dat ze een zwaar beroep hebben met veel afwisseling.

 

  

 

Collectmet, tegen voedselverspilling 

Anderlecht, op een rustige zondag. De korting wordt al geroepen nog voor de vele mensen op de markt de producten effectief hebben kunnen bekijken. Helaas blijft er altijd een deel onverkocht. Dit eten werd vroeger altijd weggesmeten. Dankzij de vrijwilligers van Collectmet niet meer. Ze geven het eten een nieuw leven en zorgen ervoor dat er buiken gevuld worden i.p.v. vuilbakken.